Vi bruker cookies for bla. å gi bedre brukeropplevelse og service. Les mer

Bilde med malerplate og rispapir

Postet av homedeco 26/02/2017 0 Kommentarer

 

Lag ditt eget lekre bilde med rispapir og malerplate. Her ser du en måte å lage dine egne lekre bilder med våre malerplater og rispapir. Alle bildene er laget med 4 stk. malerplater og 3 stk. A4 decoupagepapir av typen rispapir.

 

 


 

Grunning av malerplate

 

Som alltid starter vi med grunning av alt vi gjør. Gesso er supert til grunning, men også vår andre grunning er flott til dette. Du kan velge dette bort på malerplatene, men vi anbefaler å gjøre grunning til en god vane på alt av decoupagearbeid.

 

 

Klipp ut fra decoupagepapiret

 

Noen av motivene på rispapir måler 20x20 cm. og passer direkte på malerplaten med samme mål. Vi har benyttet noen av disse.

 

 

Rispapir klart til liming

 

Noen velger å legge motivet på tørt med lim på malerplaten og et lag med lim på toppen. Her kan du prøve litt selv og se hva som passer for deg. Rispapiret tåler å jobbes med så det skal en del til for å ødelegge papiret.

 

 

Lim på plate Lim på papir

 

Når du limer på toppen av papiret så er det viktig å starte midt på motivet og stryke ut mot kantene.

 

 

Dele små motiv med skjæreplate Delt papir

 

Restene av papiret lager vi sammen til bilder på malerplatene i størrelse 10x10 cm. En enkel måte å dele papiret på er med vår spesialkniv med roterende skjæreblad og skjæreplate, men en saks eller annen kniv fungerer helt greit. En innvestering for deg som ønsker å jobbe mye med rispapir og decoupage. Legg papirbiter mot hverandre og lim sammen.

 

 

Slip ned kantene på platene

 

Når limet har tørket så pusser du ned kantene slik at du får en synlig og ujevn hvit kant rundt motivet. På et senere bilde kan du se hvordan du kan avslutte med en patina pasta rundt bildekanten.

 

 

Legg på et lag med lakk

 

Avslutt med et lag med lakk i en glans som du synes passer best.

 

 

Legg på rubons med tekst

 

Dersom du ønsker å legge på litt tekst eller annet så kan rub-ons være en fin måte å legge dette på. Vi har funnet frem litt forskjellig tekst og lagt det på de minste motivene, både for å skjule litt synlige skjøter i papiret og for å bryte av litt på motivene.

 

 

Fest bilder på veggen

 

En enkel måte å henge opp lette og mindre bilder på en glatt vegg er å benytte en klebemasse som sitter godt og som også er enkel å fjerne.

 

 

Bilder på vegg

 

Når du lager bilder så er det ofte moro med en liten serie med f.eks. sommermotiv eller annet. Her er alle motivene hengt opp i en gruppe på samme vegg.

 

 

Eksempel på større plate

 

Her er et annet eksempel på hvordan du kan lage et bilde med malerplate som måler 20x30cm og med et a4 motiv i rispapir. Vi har her avsluttet med en patina pasta skygge.

 

Bilde på staffelie

 

 

Lykke til !! Under i relaterte produkter finner du det vi har benyttet i dette eksempelet.

 

 

 

Nøkkelord: Mixed Media

Fastpris frakt kr. 49,-

Kun vår lave fraktpris på de fleste varer.

Priser med Mva. og ingen gebyr

Alle priser er oppgitt med mva. og ingen ekstra kostnader. Helt enkelt og greit.

Varer på lager og Kort leveringstid

Vi sender alle ukedager innen 24 timer, men ordre vi mottar før kl. 11.00, blir forsøkt sendt samme dag.