Vi bruker cookies for bla. å gi bedre brukeropplevelse og service. Les mer

Mixed media, transfer på malerplate

Postet av homedeco 06/02/2017 0 Kommentarer

Vi viser her grunnteknikken med transfer. Med en malerplate, transfergel og transferpapir lager vi et sort/hvit bilde som kan brukes som det er eller som kan dekoreres videre med annen dekor.

 

 

Under har vi grunnet en malerplate. Du kan velge en vanlig grunning eller en Gesso som tradisjonelt har vært grunningen som har blitt benyttet på lerret. Vi velger å grunne stort sett alt vi skal bearbeide for et bedre feste mot underlaget.

 

 

Påfør transfergel på malerplaten og på baksiden av transferpapiret. Vi påfører transfergel på både malerplate og på motivet for å være sikre på at alt av motivet sitter igjen etter at papiret vaskes av. Vi har lagt papiret på et plastunderlag for å unngå noe søl på bordplaten.

 

 

Snu så motivet ned med motivet mot malerplaten. Legg over enten et tynt papir eller plast over baksiden. Gni enten med fingrene eller som vi har gjort og benyttet en malerrulle. Gni godt og kjenn at hele papiret er godt limt mot overflaten.

 

 

La limet tørke en times tid. Pass på å ikke starte med neste steg før du er helt sikker på at alt er ordentlig tørt. Bruk gjerne en føner dersom du er usikker. Det neste steget er å vanne papirets bakside. Bruk en skumpensel eller en myk klut med vann og fukt overflaten godt. Gjenta gjerne vanningen fler ganger før du begynner å gni bort papiret.

 

 

Når hele flaten er gjennomvåt begynn å gni med fingeren slik at papiret løsner fra underlaget. Gni først forsiktig over hele flaten og pass på å vanne mer dersom noe av motivet ser ut til å løsne. Husk at dersom noe av motivet skulle løsne så vil ikke dette gjøre noe ut fra helhetsinntrykket av bildet. Husk at øvelse ofte gjør deg til mester. Blir alt feil så kan du bare grunne hele platen igjen og starte på nytt.

 

 

Når alt av flaten er ren for papir og motivet ser rent og fint ut, legg det litt til tørk. Bruk gjerne en føner for å tørke opp litt fortere.

 

 

Når overflaten er tørr kan du enten å velge å jobbe videre med bildet med en aquacolor for å tilføre farge, eller lime opp andre elementer for å skape ditt eget uttrykk. Mulighetene til å skape ditt eget bilde er vel bare begrenset av vår egen kreativitet. Husk uansett å avslutte med en lakk med den glansen du ønsker å gi motivet.

 

 

Vi har flere størrelser av malerplater. Velg en bildestørrelse du kan bruke og heng gjerne opp både 3 og fire små motiver på veggen som en bildeserie. Alt blir som regel bra og så er Mixed Media faktisk kunst. Så egen kunst på veggen er moro !!

Lykke til !

Under finner du hva vi har benyttet for å lage et bilde. Finn gjerne din egen måte og husk at øvelse gjør mester !

 

 

 


 

 

Nøkkelord: Mixed Media

Fastpris frakt kr. 49,-

Kun vår lave fraktpris på de fleste varer.

Priser med Mva. og ingen gebyr

Alle priser er oppgitt med mva. og ingen ekstra kostnader. Helt enkelt og greit.

Varer på lager og Kort leveringstid

Vi sender alle ukedager innen 24 timer, men ordre vi mottar før kl. 11.00, blir forsøkt sendt samme dag.