Vi bruker cookies for bla. å gi bedre brukeropplevelse og service. Les mer

Om Decoupagepapir

Postet av homedeco 27/10/2015 0 Kommentarer

Det finnes mange forskjellige papir som er egnet til decoupagearbeider, men det som ekte decoupagepapir har felles er at disse kan ligge i vann uten å gå i oppløsning og fremdeles beholde styrken i papiret. Årsaken til at papir skal ligge i vann er at opplimt papir blir stramt og glatt når det tørker. Vått papir er også enkelt å forme rundt gjenstander som skal dekoreres. Du kan lese mer om de forskjelllige typene papir og de egneskapene de har. 

 


 

Decoupagepapir Klassisk decoupagepair

Klassisk Decoupagepapir

 

 

Klassisk Decoupagepapir har sammen med servietter vært det mest brukte papiret til decoupage. Det nye nå er at blir brukt mer og mer rispapir, men klassisk decoupagepapir er fremdeles populært. Klassisk decoupagepapir kommer i mange størrelser fra A4 til store 50x70 cm ark. Papiret er spesielt utviklet med tanke på fargefasthet, strekkfasthet når det er vått, at papiret er syrefritt og har en lang holdbarhet. Du kan bruke hele ark til å lage bilder med eller klippe ut deler av motivene. Du kan enten klippe eller rive ut motivene du skal bruke. Mange foretrekker å rive i papiret da kantene på utklippet blir lettere å få jevne med resten av den dekorerte overflaten. Du kan benytte Decoupagelim Classic til standard decoupagepir eller dersom du allerede har Decoupagelim Velo som er spesielt utviklet til veldig tynne papir, så fungerer dette også godt.

 


 

Decoupagepapir Klassisk Rispapir

Klassisk Rispapir.

 

 

Klassisk Rispapir. Mange tenker i forbindelse med rispapir at det er noe som er kjent fra matlaging. Rispapir til dekorasjon er imidlertid noe helt annet. Papiret er spesielt utviklet til bruk i dekorasjon og decoupage. Det spesielle med dette papiret er at det er veldig tynt og veldig strekkfast. Rispapir har en svak struktur som gir en flott overflate når opplimt. Rispapir kommer oftest i størrelse rundt A4 og A3. Rispapir er veldig enkelt å lime og legger seg helt flatt etter at det er limet opp. Papiret egner seg svært godt til å lime og dekorere lys sammen med decoupagelim til lys. Det anbefales å benytte Decoupagelim Velo som er spesielt utviklet til tynne papir, men andre lim i vårt sortiment fungerer også fint

 


 

Decoupagepapir Rispapir Serviett

Rispapir Servietter (Nytt navn : Rispapir 50x50cm ekstra tynt)

 

Rispapir 50x50cm ekstra tynt. Dette papiret har blitt forveksles med servietter på grunn av navnet, (derfor nytt navn) men dette er ikke en serviett, men et veldig tynt rispapir og som måler 50x50 cm. Det at papiret er firkantet og brettet i 4 er en av årsakene til navnet rispapir serviett. Papiret er så tynt at underlaget bør grunnes i en lys farge for at motivet blir synlig. Dette er et supert papir dersom du skal dekorere lys og tekstil. Papiret er også spesielt formbart på kompliserte former. Papiret har som klassisk rispapir en svak struktur. Selv om papiret er svært tynt så er det veldig sterkt slik at det enkelt kan jobbes med. Det anbefales å benytte Decoupagelim Velo som er spesielt utviklet til tynne papir, men andre lim i vårt sortiment fungerer også fint

 


 

Decoupagepapir-Softpapir

Softpapir

 

Softpapir er et spesielt tynt klassisk decoupagepapir til bruk der andre klassiske papir er vanskelig å forme. Når papiret har ligget i vann og blitt bløtlagt i ca. 5 min, kan papiret formes rundt vanskelige former og små detaljer i likhet med f.eks rispapir og rispapir servietter. Softpapir er litt mindre sterkt enn rispapir, men egner seg som helt vanlig men mer fleksibelt decoupagepapir. Mål: 21 cm x 29,7 cm. Du kan benytte Decoupagelim Classic til standard decoupagepir eller dersom du allerede har Decoupagelim Velo som er spesielt utviklet til tynne papir, fungerer dette også godt.

 


 

Transferpapir

Transferpapir

 

Transferpapir er ikke direkte kalt decoupagepapir, men blir veldig mye benyttet og er en ideell løsning der ingen kanter av papiret blir synlig. Ferdig lagt transferpapir ser liknende ut som mer et stempelavtrykk enn et pålimt papir. Det er mange måter å benytte transferpapir på, men du må benytte en transfer gel/lim tilpasset det underlaget du skal legge motivet på. Det finnes to typer Transfer Gel. En generell type til alt av tre, glass, papp mm. og så finnes det en type spesielt beregnet på tekstil.

 


 

sagen vintage serviett

Servietter til decoupage

 

Servietter har vært det som har blitt mest benyttet til decoupage. Servietter består ofte av flere tynne lag hvor det øverste laget med motiv blir limt opp på det som skal dekoreres. Prosessen med å lime opp det tynne laget med serviett kan være ganske krevende dersom du ønsker en helt glatt og jevn flate og det er derfor det også har kommet mange alternative decoupagepapir. Med trening og riktig teknikk er decoupage med servietter en spennende teknikk hvor det er enkelt tilgjengelig, stort utvalg og et rimelig alternativ hvis du kan få kjøpt servietter enkeltvis, slik som du kan hos oss. Servietter egner seg ikke til å bløtlegges i vann og formes slik som decoupagepapir. Det lar seg imidlertid å gjøre det, men papiret blir veldig svakt og går lett i stykker. Det anbefales å benytte Decoupagelim Velo som er spesielt utviklet til tynne papir til arbeider med servietter.

 


 

stamperia mønsterpapir

 

Mønsterpapir eller papir til scrappbooking kan også fint brukes i decoupage. Dette papiret er som regel veldig tykt og egner seg ikke til å formes rundt gjenstander, men passer fint der du skal dekke hele flaten på en flat overflate. Mønsterpapir kommer ofte som et tosidig trykk med matchende trykk. På glatte flater er mønsterpapir enkelt å legge og sitter godt med riktig lim. Du kan benytte Decoupagelim Classic eller et annet lim til mønsterpapir. Det som er viktig med mønsterpapir er at du bløtlegger motivet først og så legger nok lim på flaten hvor papiret skal limes.Type lim er mindre viktig for mønster papir, men Decoupagelim Classic er å anbefale.

 

 


 

Det er laget noen videoer som omtaler eller viser litt om de forskjellige decoupagepapirene, du finner de ved å klikke her.

 


 

Nøkkelord: Decoupagepapir

Fastpris frakt kr. 49,-

Kun vår lave fraktpris på de fleste varer.

Priser med Mva. og ingen gebyr

Alle priser er oppgitt med mva. og ingen ekstra kostnader. Helt enkelt og greit.

Varer på lager og Kort leveringstid

Vi sender alle ukedager innen 24 timer, men ordre vi mottar før kl. 11.00, blir forsøkt sendt samme dag.