Vi bruker cookies for bla. å gi bedre brukeropplevelse og service. Les mer

Om Krakelering

Postet av homedeco 10/10/2015 0 Kommentarer

 

Krakelering er en teknikk som blir benyttet for å lage et Vintage preg på dekorerte produkter. Effekten gir et inntrykk av gammel og sprukket maling. Det er forskjellige krakeleringseffekter som kan lages alt etter hvor mye mengde som blir lagt på og også hva slags krakeleringstype som legges på. Krakelering kan benyttes på alle flater.

 


 

krakeleringslakk-countryCountry krakelering

 

Country krakeleringslakk.

 

Country krakeleringslakk.  Vannbasert ett trinns krakeleringslakk for å skape naturlige sprekker. Grunn overflaten med en akrylmaling. La tørke. Påfør et strøk med krakeleringslakk i én retning. La det tørke i 1 - 2 timer. Påfør så en kontrastfarge fra vårt utvalg av matt maling i motsatt retning. Overflaten starter umiddelbart å sprekke opp.

Volum: 250ml

 


 

krakelering-to-trinnTo trinnskrakelering

 

Krakeleringslakk 2-trinns.

 

 

Krakeleringslakk 2-trinns, 2 trinns krakeleringslakk som gir en tettere og annerledes krakelering enn country krakelering. Mal overflaten med en kontrastfarge (synlig gjennom sprekkene) Bruk akrylmaling, f.eks Amserdam akrylmaling. Når det er tørt påfør krakeleringslakk Trinn 1. Når dette er tørt påfører du et lag med maling som da blir topplaget. (Malingen som skal sprekke opp) Når topplaget er tørt, starter du med påføringen av Trinn 2. legg på et godt ("tykt") lag. Husk at laget med maling begynner å sprekke opp med en gang, så forsøk å påføre med jevne drag uten å pensle over der du allerede har påført lakken.

 


 

krakeleringspasta

Krakelerinspasta. 

 

 

Krakelerinspasta

Tyktflytende lakk/pasta til krakelering som blir transparent når den er tørr. Effekten likner 2-trinns krakelering men gir dypere sprekker. Sparkles på i minimum 2 mm tykke lag. La så tørke i ca. et døgn til overflaten krakelerer. Fyll/gni inn sprekkene med patina Inka-Gold. Legg på et lite område om gangen. Tørk så av overflødig patina med en fuktig klut.

 

 


 

patina-pasta

Patina Pasta

 

Patina Pasta 

Metallisk og glansfull kremvoks/patina til patinering og effekt på forskjellige flater. Påføres enkelt på emner av papp, tre, glass, metall mm. Det oveflødige tørkes med en ren klut eller tørkepapir. Pastaen kan også benyttes til å skape skygger eller lage kanter på dekorerte gjenstander for å oppnå Vintage effekt. Andre måter til bruk av pastaerer å lage "aged" effekter på overflater som er dekorert med struktur pasta.

 

Fastpris frakt kr. 49,-

Kun vår lave fraktpris på de fleste varer.

Priser med Mva. og ingen gebyr

Alle priser er oppgitt med mva. og ingen ekstra kostnader. Helt enkelt og greit.

Varer på lager og Kort leveringstid

Vi sender alle ukedager innen 24 timer, men ordre vi mottar før kl. 11.00, blir forsøkt sendt samme dag.