Vi bruker cookies for bla. å gi bedre brukeropplevelse og service. Les mer

Hvordan bruke sjablonger

Postet av homedeco 08/02/2018 0 Kommentarer

Her får du noen tips om hvordan du oppnår et godt resultat.

 

For å feste sjablongen til underlaget kan du enten velge en sjablongspray eller en maskeringstape som er lett å ta bort fra underlaget når du er ferdig. Bruker du sjablongspray sitter sjablongen tettere mot underlaget og det er enklere å få fine avslutninger ut mot kantene, men verktøy du bruker er også viktig, videre viser vi deg noe av dette.

 

En prøve på teknikk før du begynner på møbler eller vegger er noe vi anbefaler på det sterkeste uansett før du starter. Både verktøy og maling kan virke forskjellig fra gang til gang du bruker sjablonger. Vi viser her en prøve på et ark og med kun en farge. 

 

På bildet legger vi sjablongen på med maskeringstape, greit å begynne med, men du må da være svært nøye med å holde sjablongen mot underlaget gjennom prosessen. Vi har også sjablonglim som du også bør prøve. Blir du bitt av "sjablongdilla",  vil du sikkert gjøre det.

 

 

bruk tape eller sjablongspray

 

 

Så kanskje det aller viktigste. Ikke start med våt pensel eller skumpensel som vist under. Dersom du lurer på forskjellen mellom sjablongkost og sjablongsvamp (skumpensel) så er det individuelt hva du synes fungerer for deg. Vi bruker begge deler. På tekstil er kost det som fungerer best. Med litt trening så ser vi at vi har mer kontroll på malingen, men på fine glatte overflater benytter vi også skumpensler, men som sagt ikke la penselen eller kosten se slik som under når du begynner.

 

 

ikke-våt-malepensel-for-sjablonger

 

 

Trykk penselen mot underlaget for å være sikker på at den er tørr nok, lager du en prøve så finner du ut av hva som passer din teknikk. Noen trykker hardere enn andre og du finner helt sikkert din egen teknikk.

 

 

tørr-pensel-til-sjablonger

 

Da er det aller viktigste unna og du kan begynne å legge på maling. Bruk en vannbasert maling og helst en av god kvalitet. Våre malinger kan du være trygg på at er av god kvalitet både til hobby og kunst. Tykkelsen og dekningsevne på malingen er noe som gjør at det du dekorerer fremstår slik du ønsker. Tynn maling med lite pigmenter gjør at jobben virker vanskeligere enn den er. Så et godt tips er en god maling.

Legg så på flere tynne lag. Vent litt mellom hver gang. Her kommer det litt an på hva slags maling du bruker, men kjenn med fingeren og prøv. Så lenge du holder på med en prøve er det å gjøre feil en bra ting. 

 

flere-tynne-lag-med-maling

 

Når du syntes at underlaget er tilstrekkelig dekket og fargen du ønsker er bra, så venter du til malingen har tørket litt (også her, prøv). Dra sjablongen av fra en av sidene.

 

 

løft-sjablongen-av

 

 

Første inntrykk av jobben. Se på helheten før du begynner å se på detaljene. Helheten er det som andre ser. Du som legger motivet er som oftest den som er mest kritisk og som regel er jobben bedre enn du tror. 

 

 

se-helheten-i-motivet

 

 

Så var det detaljene, ønsker du å forbedre detaljer er det mange ting som spiller inn, men først av alt er det viktig å lage en ny prøve på en litt annen måte, både med maling og feste av sjablong mot underlaget. Får du "sjablongdilla" vil du nok prøve både koster, sjablongsvamper, tape og sjablongspray for og perfeksjonere det du gjør, men å "prøve og feile teknikken" er super og viktig til å begynne med. (Men et godt håndverk vil forbedres med godt verktøy.)

 

 

detaljer-rundt-kantene

 

 

Da er du klar til å lage et lite kunstverk. Har du erfaring med sjablonger så vil du også oppdage kvaliteten med våre sjablonger fra en av de aller beste på området. The Stencil Studio som vi forhandler i Norge, holder kun på med sjablonger og leverer ikke bare flott kvalitet på sjablongene, men også emballasje og utvalg. Vi kan levere det meste. Ser du noe vi ikke har i utvalget eller i fotogalleriet, så send en epost og vi gir deg raskt svar på om vi har eller kan ta inn det du ønsker. Under ser du et eksempel på en lekker veggdekor med sjablong. 

 

 

eksempel-sjablon-vegg

 

Lykke til !! Og vi håper du får noen spennende og gøyale dager med sjablonger.

 

 

Nøkkelord: Sjablonger

Fastpris frakt kr. 49,-

Kun vår lave fraktpris på de fleste varer.

Priser med Mva. og ingen gebyr

Alle priser er oppgitt med mva. og ingen ekstra kostnader. Helt enkelt og greit.

Varer på lager og Kort leveringstid

Vi sender alle ukedager innen 24 timer, men ordre vi mottar før kl. 11.00, blir forsøkt sendt samme dag.